Ads 468x60px

Pages

Wednesday, April 7, 2010

Peserta Keempat Makan Moment: charming-umi.blogspot.com

Entah ape kena malam nih, boleh plak tak tido lagik. Bagus, boleh update entry. Sementara menunggu papi buat BBQ Chic hehe meh kita jamu mata dgn aksi si comel Batrisya. Sebenarnye untuk kategori Makan Moment boleh saja submit gambar sesiapa tetapi jika mahu beraksi semasa makan pastikan lah yang creative, menariks dan juga comel; besenye kanak2 atau baby aje comel ahaks (kalaulah bloggers tgk muka aku time makan zzzz)

Peserta Keempat Makan Moment


Last time, submit utk Suggest Menu contest. This time, utk Makan Moment Contest pulak.


Batrisyia mmg suka makan. Cuma kami monitor apa yg dia makan mengikut kesesuaian umur dia. Junk food mmg tak dibenarkan. Hehe.. kalau kitorang nak mkn junk food, tak boleh mkn depan dia. Nanti dia nak juga.


Gambar di bawah diambil baru-baru ini. 2 April 2010. Batrisyia genap berusia 18 bulan. Malam tu kami bawa dia ke Secret Recipe. She (or was it my hubby?) choosed a slice of Chocolate Indulgence for this little girl.



She loves to eat by herself. Sebab tu kena cover her clothes with the tissue dan kena minta plastic spoon. Urm, dia tak guna pun. Dia suka makan pakai tgn je.



Yes, kalau dia mkn mmg gerenti comot tapi biarkan je la as long as tak berterabur sgt. Selalunya kalau mkn kat restoran, aku akan kemas meja tu lepas Batrisyia siap mkn. Bkn la kemas beriya sgt pun. Cuma kutip balik apa yg berterabur di lantai. Hubby kata tak payah sbb tu kerja diorg tapi entah la, aku dah terbiasa kemas. Hehe.. kwn-kwn MMU, ingat tak.. selalunya lps kita mkn, mesti kita kumpulkan pinggan dan sampah so that senang org kedai kutip? Hehe.. aku rasa dah jd mcm habit la benda nie.


So to the judges, sila la pilih gambar nie sbb mmg menunjukkan sgt Batrisyia sgt suka her Makan Moment.


Pandai Batrisyia makan sendiri, siap duduk sdr and pakai nappy. Kalau Sami ermm... good luck Liz!

2 comments:

Liz Rohaizat said...

terkejut acik. tu schedule post. pg ni br ku submit back link. skali dah kuar. haha.. tq. ku mmg ajar anak mkn sndr sejak kecik. tumpah ke, terabur ke, comot ke, tu blkg kira.

Ely Hasrul said...

good luck Liz, sami pong suka makan sdr patu mmg kitorg biarkan aje tumpah comot sume TAPI banyaknye la yg tumbah and comotnyeee la... hahahahhaa

Post a Comment